026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Antiparasitaire middelen

 

 

 

 

Antiparasitaire middelen

Bescherming tegen beestjes in en op onze huisdieren.
Bij het houden van huisdieren hoort ook het beschermen van mens en dier tegen ongewenste parasieten. Dit houdt in dat het ten zeerste is aangeraden om uw huisdier regelmatig te beschermen tegen of te ontdoen van parasieten.

 

 

Ontwormen
Er zijn Europese richtlijnen opgesteld door de ESCCAP (European Scientific Counsil Companion Animal Parasites) over het ontwormen van honden en katten. Richtlijnen zijn er niet alleen voor uw hond of kat maar ook voor uw eigen gezondheid.


Wij van Dijkstra Dierenkliniek streven er naar om de eigenaren van onze patiënten zo goed mogelijk hier over voor te lichten.


Voor Pups en Kittens houden wij het volgende schema aan:
Pups: 2,4,6 en 8 weken leeftijd
Kittens: 3,5 en 7 weken leeftijd
Daarna maandelijks tot een half jaar.
Moederdieren: tegelijk met pups/kittens


Voor volwassen honden en katten houden wij een aangepast schema aan die te maken heeft met de levensstijl van het individuele dier.
ESCCAPOntwormingStroomdiagram2014.jpg

 

 

 

Groep A:1-2 x per jaar ontwormen
Groep B:4 x per jaar ontwormen
Groep C:Vaker dan 4 x per jaar ontwormen
Groep D:Maandelijks ontwormen


Wij ontwormen onze huisdieren tegen spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, longwormen, hartwormen en lintwormen. Samen met u kunnen we bespreken welk middel het meest geschikt is voor uw huisdier. Enkele producten waar wij mee werken zijn Advocate, Milbactor, Milbemax, Panacur en Profender. Wist u dat een longworm infectie bij de kat vaak voorkomt?

Vlooien en teken behandeling


Wij adviseren om uw huisdier te behandelen tegen vlooien en teken. Vlooien zijn erg vervelend voor uw huisdier. Ze bijten en dit geeft veel jeuk en kan leiden tot een allergie. Als uw huisdier is besmet met een flinke vlooieninfectie, dan kan dit zelfs bloedarmoede geven. Teken kunnen vervelende ziektes overbrengen op uw huisdier zoals Lyme, Ehrlichiose en Babesiose. Er zijn pipetten verkrijgbaar tegen vlooien en teken zoals Activyl, Activyl Tick Plus, Advantage, Advantix en Vectra 3D. Ook zijn er tegenwoordig tabletten tegen vlooien zoals Comfortis (voor kat en hond). De Bravecto is een smakelijke kauwtablet voor honden die zeer populair is door het toedieningsgemak en de werkingsduur. De Bravecto werkt tegen vlooien en teken en beschermd maar liefst 3 maanden! Voor honden die veel zwemmen is deze tablet echt ideaal omdat de werking van Bravecto echt constant blijft.


Parasieten op vakantie

Gaat uw hond of kat mee op vakantie? Dan geven wij u graag advies over welke middelen geschikt zijn voor uw huisdier. In Zuid- en Oost-Europa zijn namelijk andere parasieten dan hier in Nederland. Bijvoorbeeld de zandvlieg en stekende muggen die onder andere hartwormen over dragen.


Maden bij konijnen (Myiasis)
Vooral in de zomermaanden is het belangrijk uw konijn goed in de gaten te houden. Vliegen kunnen eitjes leggen in de huid en ontlasting bij de achterkant van het konijn. Deze eitjes komen uit en er komen honderden kleine maden die uw konijn ernstig verwonden. Gelukkig hebben wij de preventieve spray Nomyiasis op de plank staan. Deze spray gebruikt u een keer per maand en zorgt ervoor dat de vliegen niet bij uw konijn in de buurt komen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent nieuws

In juni doen wij ook mee met de landelijke actie, juni de maand van de chip. In deze maand kun je je huisdier laten chippen voor maar €28 euro. Ook controleren wij gratis of het chipnummer en de registratie van je huisdier nog klopt.

Juni de maand van de Chip

In juni doen wij ook mee met de landelijke actie, juni de maand van de chip. In deze maand kun je je huisdier laten chippen voor maar €28 euro. Ook controleren wij gratis of het chipnummer en de registratie van je huisdier nog klopt.

Lees meer