026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een konijn » Vaccineren

Vaccineren

Ook voor konijnen is het van groot belang om ze jaarlijks te laten vaccineren. Tijdens deze vaccinatie wordt ook de jaarlijkse gezondheids controle uitgevoerd. Uw konijn wordt door onze dierenarts van neus tot staart  helemaal nagekeken en indien nodig worden de nageltjes geknipt. 

NIEUW

 

Voorheen werden konijnen twee keer per jaar gevaccineerd tegen Myxomatose en RHD.

Sinds het voorjaar van 2012 is er een nieuw vaccin op de markt  dat  konijnen een jaar lang bescherming geeft tegen deze ziektes. (Zie hiervoor Myxomatose en RHD)

 

Het voordeel van dit vaccin is, dat het op ieder willekeurig moment gegeven kan worden en de entstof gaat per konijn. De oudere entstof zat per 10 doses in een flacon en beschermde konijnen maar een  4 maanden  tegen myxomatose en 1 jaar tegen RHD. U hoeft dus niet langer een afspraak te maken op speciale konijnen vaccinatie dagen.

konijnenvaccin.png

 

 

Recent nieuws

Wist u dat titeren ook bij Dijkstra Dierenkliniek mogelijk is? Met de vaccicheck kunnen we een titerbepaling doen waarmee we  testen of de 'cocktail' vaccinatie nog voldoende bescherming biedt of dat herhaling weer nodig is.

Titeren- Vaccineren op maat!

Wist u dat titeren ook bij Dijkstra Dierenkliniek mogelijk is? Met de vaccicheck kunnen we een titerbepaling doen waarmee we testen of de 'cocktail' vaccinatie nog voldoende bescherming biedt of dat herhaling weer nodig is.

Lees meer