026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een konijn » Aanschaf

Aanschaf

Wanneer u overweegt een konijntje aan te schaffen zorg dan dat u goed geinformeerd bent!

Een konijntje is  op  veel verschillende manieren makkelijk te verkrijgen. Er zijn echter helaas toch dierenwinkels waar bij het personeel de kennis van de dieren wat te wensen overlaat. Zo worden 'mannetjes en vrouwtjes' (voedster en rammelaar) nogal eens door elkaar gehaald met alle gevolgen van dien. Plots bent u in het bezit van 5  konijnen! Het is dus belangrijk dat u uit meerdere bronnen uw informatie verzamelt. Uiteraard kunt u altijd bellen met de kliniek voor advies.  

jong konijntje.jpg
 


Veel kinderen en volwassenen vinden zo'n klein jong bontballetje onweerstaanbaar.  Probeert u zich daardoor  niet te laten misleiden. Konijnen zijn maar een paar weken klein, beginnen ze eenmaal lekker te groeien dan zijn ze binnen een paar maanden groot.


Schaft u dus een konijn aan voor uw kinderen, bedenk dan goed  of u zelf verder voor het diertje wil blijven zorgen wanneer de kinderen het eventueel zouden laten afweten. Konijnen kunnen soms wel ouder worden dan 10 jaar;  

 

Zoekt  u een bepaald  ras, dan kunt u het beste naar een erkend fokker gaan en daar eens een kijkje nemen. Kijk daarbij vooral goed hoe de moederdieren eruit zien en hoe de dieren gehuisvest zijn. Op die manier kunt u zelf al snel zien of het hier om een liefhebber gaat.

Nog beter is een bezoek aan een konijnen opvang of een asiel. Daar zitten vaak hele leuke konijnen te wachten op een baasje. Vaak zijn deze dieren al wel volwassen maar op die manier kunt u er zeker van zijn dat ze niet groter worden, het geslacht is heel duidelijk te bepalen en vaak is het karakter ook al vast te stellen, want een jong konijntje is niet altijd op volwassen leeftijd een knuffeldier.

 

Wanneer u een konijntje mee naar huis neemt breng dan binnen een week een bezoekje aan de dierenarts voor een gezondheidscontrole en eventueel de nodige vaccinaties.

 

Nu, dit waren genoeg waarschuwende woorden...Konijnen zijn fantastische huisdieren waar u veel plezier van zult hebben!
 

 petplanbanner3.gif

 

 


 

Recent nieuws

In juni doen wij ook mee met de landelijke actie, juni de maand van de chip. In deze maand kun je je huisdier laten chippen voor maar €28 euro. Ook controleren wij gratis of het chipnummer en de registratie van je huisdier nog klopt.

Juni de maand van de Chip

In juni doen wij ook mee met de landelijke actie, juni de maand van de chip. In deze maand kun je je huisdier laten chippen voor maar €28 euro. Ook controleren wij gratis of het chipnummer en de registratie van je huisdier nog klopt.

Lees meer