026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een hond » Volwassen hond

Volwassen hond

Een hond is in de volwassen leeftijd van ongeveer een jaar tot ongeveer zeven jaar.

De leeftijd waarop een hond volwassen wordt genoemd verschilt per ras. Grote rassen zullen later volwassen zijn dan kleine rassen. Een klein hondje kan op de leeftijd van een jaar al volwassen zijn, terwijl zijn grotere soortgenoot dat pas op de leeftijd van 2 jaar is.

 

volwassen hond.jpg

Volwassen honden zijn over het algemeen wat rustiger dan pups. Zij hebben geleerd hoe zij zich moeten gedragen en weten wat er van hen verwacht wordt.

Het is verstandig om jaarlijks naar de dierenarts te gaan met uw hond voor zijn jaarlijkse gezondheidscontrole. Bij deze controle bekijkt de dierenarts de hond van neus tot staart. Op deze manier kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgespoord.

Om uw hond gezond te houden kunnen we preventief behandelen.

 

Hieronder verstaan wij:

 

Jaarlijks  vaccineren

Vier keer per jaar ontwormen 

Maandelijkse behandeling tegen vlooien ( met name bij de allergische hond)


 

Recent nieuws

Wist u dat titeren ook bij Dijkstra Dierenkliniek mogelijk is? Met de vaccicheck kunnen we een titerbepaling doen waarmee we  testen of de 'cocktail' vaccinatie nog voldoende bescherming biedt of dat herhaling weer nodig is.

Titeren- Vaccineren op maat!

Wist u dat titeren ook bij Dijkstra Dierenkliniek mogelijk is? Met de vaccicheck kunnen we een titerbepaling doen waarmee we testen of de 'cocktail' vaccinatie nog voldoende bescherming biedt of dat herhaling weer nodig is.

Lees meer