026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een hond » Volwassen hond

Volwassen hond

Een hond is in de volwassen leeftijd van ongeveer een jaar tot ongeveer zeven jaar.

De leeftijd waarop een hond volwassen wordt genoemd verschilt per ras. Grote rassen zullen later volwassen zijn dan kleine rassen. Een klein hondje kan op de leeftijd van een jaar al volwassen zijn, terwijl zijn grotere soortgenoot dat pas op de leeftijd van 2 jaar is.

 

volwassen hond.jpg

Volwassen honden zijn over het algemeen wat rustiger dan pups. Zij hebben geleerd hoe zij zich moeten gedragen en weten wat er van hen verwacht wordt.

Het is verstandig om jaarlijks naar de dierenarts te gaan met uw hond voor zijn jaarlijkse gezondheidscontrole. Bij deze controle bekijkt de dierenarts de hond van neus tot staart. Op deze manier kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgespoord.

Om uw hond gezond te houden kunnen we preventief behandelen.

 

Hieronder verstaan wij:

 

Jaarlijks  vaccineren

Vier keer per jaar ontwormen 

Maandelijkse behandeling tegen vlooien ( met name bij de allergische hond)


 

Recent nieuws

Tips voor een RELAXTE jaarwisseling

Sinterklaas is nog niet eens in het land (al wordt er wel heel wat pepernoten weggesnoept :)) maar voor onze huisdieren wordt het al weer tijd om aan Oud en Nieuw te denken! Ook 2019 wordt ongetwijfeld knallend ingeluid en daar raken veel dieren van in paniek. Er zijn twee manieren om uw huisdier gedurende deze periode te begeleiden: met de lange en met de korte termijn aanpak. De lange termijn aanpak kunt u het beste al voor de Sinterklaas mee beginnen!

Lees meer