026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een hond » Senior

Senior

Als een hond bejaard wordt, spreken we van een senior hond. Bij grote hondenrassen is dit soms al vanaf 5 jarige leeftijd, bij kleine hondenrassen vanaf 8 jarige leeftijd.

 

senior.jpg

Ook de ouder wordende hond krijgt te kampen met gebreken. U kunt voor de hond het ongemak dat deze gebreken met zich meebrengt aanzienlijk verminderen. Wanneer uw hond zijn gehoor verliest, dan kan het zijn dat u moet communiceren met handgebaren in plaats van gesproken commando’s. Als dit geen onderdeel was van zijn eerdere training, dan kan het tijd zijn voor een kleine opfriscursus. In tegenstelling tot wat velen denken, kunnen oude honden best nieuwe trucjes leren en zullen ze blij zijn met de aandacht en mentale stimulatie.

 

Het meest voorkomende probleem bij de oudere hond is het ontstaan van arthrose in de gewrichten. Dit is een vervelend en pijnlijk probleem. Gelukkig is er wel behandeling mogelijk.

Zie hiervoor arthrose bij de hond.

 

Een ander vaker voorkomend probleem is incontinentie. Zowel bij reuen als bij teven.

Ook hiervoor is een bezoek aan Dijkstra Dierenkliniek raadzaam; een oplossing is vaak mogelijk.

 

Honden die ouder worden hebben minder calorieën nodig om goed gevoed te zijn en zijn gevoeliger voor gewichtstoename vanwege hun verminderde fysieke activiteit. De juiste voeding is hierbij van essentieel belang. Overleg met  ons  welke voeding  geschikt is voor uw oudere hond.

Net als oudere mensen, hebben ook oudere honden een licht verminderde weerstand. Het is daarom belangrijk om uw hond jaarlijks door de dierenarts te laten onderzoeken en vaccineren.


Basis diergeneeskundige zorg

 

Jaarlijks vaccineren

Vier keer per jaar ontwormen

Maandelijkse behandeling tegen vlooien.


 

Recent nieuws

Tips voor een RELAXTE jaarwisseling

Sinterklaas is nog niet eens in het land (al wordt er wel heel wat pepernoten weggesnoept :)) maar voor onze huisdieren wordt het al weer tijd om aan Oud en Nieuw te denken! Ook 2019 wordt ongetwijfeld knallend ingeluid en daar raken veel dieren van in paniek. Er zijn twee manieren om uw huisdier gedurende deze periode te begeleiden: met de lange en met de korte termijn aanpak. De lange termijn aanpak kunt u het beste al voor de Sinterklaas mee beginnen!

Lees meer