026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een hond » Aanschaf

Aanschaf

Wanneer u overweegt een hond aan te schaffen is het van belang dat u zich in een aantal zaken verdiept. Wat houdt de verzorging van een hond in? Hoeveel tijd zal het u kosten? Welke hond past bij mij? Er is vaak een verschil tussen welke honden u mooi vindt om te zien en welke honden bij uw persoonlijkheid of uw gezinssituatie passen.

puppy in kistje.jpg

Let op waar u uw pup koopt. Zielige pups in een achteraf schuurtje zullen zeker uw hart breken en vertederen. Echter wanneer u toch zo’n puppy mee naar huis neemt en ervoor betaald, zorgt u ervoor dat deze fokker op deze manier door kan gaan. Veel broodfokkers verdienen zo hun geld. Koop een pup bij een gerenommeerde fokker waarbij u duidelijk kunt zien of hij investeert in het welzijn van zijn dieren.
Het beste kiest u de pup die zich vriendelijk gedraagt en niet bijterig is. Het is absoluut niet erg wanneer een pup eerst even de 'kat uit de boom' kijkt en zich wat later bij u meldt. Pups die zich nu al erg dominant en erg zeker gedragen hebben wat meer potentie om agressie te ontwikkelen. Pups die nu al erg bang zijn hebben meer potentie zeer aanhankelijk te zijn of zich te ontwikkelen tot angstbijters. Bij beide is het in ieder geval van belang goed na te denken of een dergelijk type hond bij u past.

 

Verder heeft een lichamelijk gezonde pup:
• Schone oren zonder korsten en overmatig veel zwarte oorsmeer.
• Een mooi aansluitend gebit. Een over- of onderbeet kan leiden tot gebitsafwijkingen.
• Heldere schone ogen zonder uitvloeiing.
• Een schone neus zonder uitvloeiing.
• Een schone aaneengesloten glanzende vacht zonder overmatige schilfering en zonder vlooien en vlooienpoepjes (kleine zwarte 'korreltjes' tussen de haren).
• Een schone achterhand. Een achterhand met korsten kan een aanwijzing zijn voor diarree.

Wij adviseren u in de eerste week met uw nieuwe pup naar uw dierenarts te gaan voor controle. De dierenarts kan dan kijken of de pup inderdaad gezond is. Controle van  hart en longen, verhemelte, palpatie van de buik, gebit, etc.  Ontdekt de dierenarts nog problemen dan kunt u de fokker hier nog op aanspreken.
In de negende week moet de dierenarts uw pup vaccineren.  Zie hiervoor  vaccinaties.

Recent nieuws

Tips voor een RELAXTE jaarwisseling

Sinterklaas is nog niet eens in het land (al wordt er wel heel wat pepernoten weggesnoept :)) maar voor onze huisdieren wordt het al weer tijd om aan Oud en Nieuw te denken! Ook 2019 wordt ongetwijfeld knallend ingeluid en daar raken veel dieren van in paniek. Er zijn twee manieren om uw huisdier gedurende deze periode te begeleiden: met de lange en met de korte termijn aanpak. De lange termijn aanpak kunt u het beste al voor de Sinterklaas mee beginnen!

Lees meer