026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Dieren » Ik heb een hond » Opgroeiende hond » Suprelorin

Suprelorin

Tijdelijke castratie van de reu.

Suprelorin is een implantaat dat als werkzame stof desloreline (GnRH agonist) bevat. Suprelorin is een veilige en omkeerbare manier om reuen tijdelijk onvruchtbaar te maken. Het implantaat kan gebruikt worden als alternatief voor een definitieve, chirurgische ingreep. Na inbrengen van het implantaat, dat via een holle naald onder de huid wordt gebracht, wordt de productie van het hormoon testosteron voor een half jaar of een jaar stilgelegd.
Het voordeel van castratie via een implantaat is dat het omkeerbaar is. Het effect verdwijnt vanzelf als de behandeling niet wordt herhaald. Het is een veilige en goede optie om te ervaren hoe de hond lichamelijk reageert op onvruchtbaarheid. Ook wie ooit wil fokken met een reu kan tijdelijk voor een implantaat kiezen. Na inbrengen van het implantaat duurt het enkele weken voordat de reu onvruchtbaar is. Bovendien treedt eerst kort (gemiddeld 2 weken) een periode op dat de hoeveelheid testosteron toeneemt.

Mogelijke toepassingen:
• Het verkrijgen van een tijdelijke onvruchtbaarheid.
• Als alternatief voor een chirurgische castratie, wanneer die op medische gronden niet uitvoerbaar is, of wanneer er emotionele, sociale of culturele bezwaren bestaan.
• Als test voorafgaand aan een chirurgische castratie.

Het implantaat wordt op dezelfde wijze geplaatst als een identificatiechip en lost vanzelf op.

Klik hier om deze tekst aan te passen.

 

Suprelorin.jpg