026 38 301 38   Bergamotte 1 | 6846 HP Arnhem. Geopend vanaf 08.30 uur

U bevindt zich hier: Home » Aanvullende diensten » Verzekeren

Verzekeren

 ZORGVERZEKERING VOOR UW HUISDIER                                  Petplan-banner-300x250.gif                       Kat-Verzekeren-300x250px.gif

 

 Verantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw huisdier betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan de dierenarts uw huisdier dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen. 

Zorgverzekering voor hond, kat en konijn
Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw huisdier. Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochure en de polisvoorwaarden die te vinden zijn op de website. Zodoende bent u vooraf goed geïnformeerd over de vergoedingen en premies.

 

Waarom en bij wie verzekeren?
Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte) grote financiële tegenvallers en u gegarandeerd wilt zijn van de beste medische zorg is het verstandig om uw huisdier te verzekeren. Als dierenartsenpraktijk ondersteunen wij de Petplan Zorgverzekering (www.petplan.nl). De verzekeringsmaatschappij die garant staat voor de uitkeringen door Petplan is Unigarant (www.unigarant.nl). Petplan biedt diverse verzekeringspakketten aan en is een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden. De Petplan Zorgverzekeringen zijn ontwikkeld door dierenartsen en zaken als preventieve zorg (zoals de vaccinatie, vlooienmiddelen en sterilisatie of castratie) kunnen worden meeverzekerd.

 

Kosten van de zorgverzekering
De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw huisdier. Ook is het soort Zorgpakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie.
 

Op het internet kunt u veel informatie vinden om kosten van verschillende andere verzekeraars te vergelijken.

 

Tot slot
Huisdieren zijn voor hun verzorging afhankelijk van u. Gelukkig worden huisdieren in Nederland over het algemeen goed verzorgd. De eigenaar moet zich ervan bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Financieel voorbereid zijn op de kosten van een onvoorziene medische behandeling hoort daar ook bij. Dat kan door het afsluiten van een goede zorgverzekering zoals bijvoorbeeld die van Petplan.

 

 Petplan-345-345-v3.gif

 
 

 


 

 

Recent nieuws

Wist u dat titeren ook bij Dijkstra Dierenkliniek mogelijk is? Met de vaccicheck kunnen we een titerbepaling doen waarmee we  testen of de 'cocktail' vaccinatie nog voldoende bescherming biedt of dat herhaling weer nodig is.

Titeren- Vaccineren op maat!

Wist u dat titeren ook bij Dijkstra Dierenkliniek mogelijk is? Met de vaccicheck kunnen we een titerbepaling doen waarmee we testen of de 'cocktail' vaccinatie nog voldoende bescherming biedt of dat herhaling weer nodig is.

Lees meer